לעיתים קרובות עולה בישיבות תקציב השאלה, איפה ניתן לקצץ. בחברות העוסקות בפיתוח תוכנה יש תמיד את המתח הזה שנגרם משילוב של לוח זמנים דחוק מאד, וגורמים מקצועיים רבים וסבוכים שללא עזרתם לא ניתן להגיע למוצר מוצלח. כשהתקציב דחוק מאד, עולה לעיתים השאלה האם בודקי התוכנה מיותרים? אולי ניתן לאדם פנימי שכבר מקבל משכורת לבצע את בדיקות התוכנה?
זוהי מחשבה מוטעית, שעלולה להוביל לתוצאות עגומות מאד. באותה מידה שניתן לוותר על בודקי התוכנה, כבר עדיף לוותר על התוכניתנים – מאחר ואף תוכניתן לא יכול להסתדר ללא בודק תוכנה.
נהוג לחשוב שתוכניתן מיומן בשילוב לקוח קליל שאינו מציף את התוכניתן בדרישות מסובכות, יניבו תוכנה מצוינת נטולת באגים, או יותר נכון, מערכת פשוטה לתפעול, כזו שיש בה באג אחד או שניים, לא משהו רציני שהתוכניתן לא יכול למצוא בעצמו תוך כדי עבודה. האמת היא, שאף תוכניתן, ולא משנה כמה הוא יעיל ומנוסה, לא יכול להמציא תוכנה מושלמת, ולא משנה כמה היא פשוטה. תמיד משהו יכול להשתבש, ותמיד משהו אכן משתבש. בכל תוכנה, גם הפשוטה ביותר, יש אינספור אפשרויות לכשלים טכניים, שחלקם לא יתגלו לעולם אם אין בנמצא בודק תוכנה מיומן המצויד במערכות בדיקות משוכללות. חברות בדיקת תוכנה חיצוניות נותנות את המענה הטוב ביותר בכל תחומי הבדיקות. בחברת בדיקות תוכנה מועסקים מיטב המומחים בתחום הבדיקות, שמגיעים מצוידים לא רק בניסיון, אלא גם בציוד מתקדם. בודקי תוכנה מיומנים מבצעים את כל סוגי הבדיקות, אוטומטיות וידניות, ומפעילים גם את הדמיון, שכן לא מדובר על טכניקה בלבד: מערכת חדשה, מלבד הבאגים שהתעוררו בה ותוקנו, יכולה לפתח באגים חדשים בסביבת עבודה שונה מזו שבה יוצרה ונבדקה. סביבת העבודה של הלקוח יכולה לייצר עומס על המערכת הטרייה ולגרום להיתקע, בדיוק ברגע הכי פחות רצוי, בהצגתה מול מזמין המערכת. לכן בודק תוכנה מנסה לחשוב על כשלים פוטנציאליים שעלולים לקרות כמו שיבושים בסביבת עבודתו של הלקוח, ולא מסתפק רק בבדיקת המערכת כפי שהיא. לצורך כך כאמור יש לו גיבוי טכני של מערכות בדיקות שיש בדרך כלל רק בחברות חיצוניות, וגם לוח זמנים אחר משל התוכניתן. בודק התוכנה לא נאלץ לבדוק את התוכנה תוך כדי שהוא מתכנת אותה אלא מקדיש לכך את כל זמנו, וזו הסיבה שבסופו של תהליך יוצאת מערכת נטולת באגים.